Sık Sorulan Sorular

Dış kulak kanalı; bakteri, mantar ve kulak uyuzlarının çok sevdikleri; sıcak ve nemli bir ortamdır. Özellikle uzun kulaklı köpeklerin kulaklarının düzenli bakımı ve temizliği, sağlıkları açısından elzemdir. Kulaktan gelen kötü…

Erkek kediler tüm sürü hayvanlarının yaptığı gibi hakimiyetleri altındaki alanları işaretlerler. Bunun içinde genital sistemlerinde üretilen bir kokuyu kullanırlar. Spreyleme adı verilen bu hareketi, özellikle kapılara ve mobilyaların köşelerine yaparlar.…

Dişi köpeklerde en ideal çiftleştirme yaşı 3. kızgınlık veya onu takip eden kızgınlık dönemi olacaktır. Bunun sebebi dişi köpeklerde gelişimin 15 -18 aylık dönemde tamamlanmış kabul edildiğidir. Fizyolojik gelişimin tamamlanmış olması hem…

Dünyanın en büyük timsahı 6 metre boyunda, ağırlığı ise 1 tondan fazla. Develerin 3 tane kaşı vardır. İstakozların kanı mavidir. Bir sineğin hızı saatte 8 km’dir. Erkek güve, dişi güvenin…

İdrar taşları, idrar yollarındaki pH dengesinin bozulması sonucu idrardaki minerallerin çökelmesi ve kristalleşmesi sonucu oluşurlar. Kristaller (halk arasında kum olarak da bilinmektedir) tek başlarına dahi ciddi hastalıklara yol açabilirler. İdrar kesesinde…

Veteriner hekim kimdir sorusuna cevap vermeden önce biraz mesleğin tarihçesinden bahsetmek isterim.Veteriner hekimliğin tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. Ateşin, yazının ve tekerleğin icadı kadar önemli bir olay da insanoğlunun hayvanları…

Sistit; idrar kesesinin yangısı olarak tanımlanabilir. Kısaca idrar kesesinin aşırı derecede uyarılması (taş, kristal, tümörler, mikroorganizmalar gibi pek çok sebebe bağlı olarak..) sonucu ortaya çıkar. Ağrı, tüm sistitlerde ortak özelliktir. Hastalığın derecesine…

Köpeklerde sıklıkla görülen tersine hapşırık durumu pek çok köpek sahibinin farketmediği veya yanlış yorumladığı bir durumdur. Kedilerde çok daha nadir görülen tersine hapşırık; boğaza bir yabancı cisim kaçmışcasına, hayvanın hırıltılar…

Veteriner hekimliğinde anestezi, hayvanlarda cerrahi, tıbbi ve bazı teşhis prosedürlerinin güvenli ve ağrısız olarak gerçekleştirilmesini sağlamak için kullanılan yöntemlerdir. Veteriner hekimliğinde insan hekimliğine oranla çok daha sık başvurulur. Aslında çoğunlukla…

Keneler otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekilli parazitlerdir. 6-8 bacaklı, uçamayan, sıçrayamayan hayvanlardır. Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslenirler ve bu sayede taşıdıkları hastalıkları insanlara bulaştırabilirler. Kan…

İlk SayfaÖnceki
12345
Başa dön tuşu